Individueel aanmelden 
voor het Projectkoor '22

Lees eerst de voorwaarden hieronder!

Als je stem een breder bereik heeft vink dan meer vakjes aan. Dit heeft als voordeel dat je bij een te groot aantal aanmeldingen binnen je eigen stemgroep toch een plaats in het koor kunt innemen.

Projectkoor '22
Als top-optreden te horen
op Rooi Vol Koren 8 & 9 oktober 2022Beste koorgenoten,


Na het enorme succes van 2018 gaan we opnieuw aan de slag met een projectkoor. Wie durft het (opnieuw) aan? We gaan ‘samen’ weer iets bijzonders doen op  Rooi Vol Koren 2022! Op 8 en 9 oktober 2022 maken we weer een groot gezongen muziekfeest van “ons” Rooi Vol Koren.
Ons, omdat we dit bijzondere festival tenslotte samen maken. 
En wat we samen met het Projectkoor '22 gaan doen wordt gegarandeerd een mooi hoogtepunt op het gezelligste korenfestival van het zuiden en misschien wel van Nederland.


Brabant van Guus blijft Traditie
Met bijna 2000 koorgenoten gaan we, om het “samen-effect” te vergroten, natuurlijk ook weer als één groot megakoor samen met het publiek “Brabant” van Guus Meeuwis zingen.


Projectkoor '22
Maar zoals duidelijk mag zijn gaan we daarnaast ook een top-koor vormen voor een bijzonder project. We zoeken mensen in onze Rooise regio, die goed passen in de gevraagde stemgroepen en die in de gelegenheid zijn om in september en oktober aan vier gezamenlijke repetities deel te nemen.


Wie kan aan het project deelnemen?
Ben je een ervaren (amateur) -koorzanger of -zangeres en een beetje bekend met bladmuziek, dan heb je al een goede basis. Het thuis-oefenmateriaal wordt uitsluitend digitaal aangeleverd op de downloadpagina's. Het beschikken over middelen als een Tablet of PC is hierdoor een voorwaarde, maar het kan natuurlijk ook dat je door iemand in je omgeving hierbij geholpen wordt.
                                                                   VOORWAARDEN
                                                                   *************************


Thuis oefenen moet en is ook héél belangrijk!!
We denken ca. vier weken voor aanvang te starten met de gezamenlijke repetities. Deze worden ergens in Sint-Oedenrode gehouden op de zaterdagochtenden voorafgaand aan Rooi Vol Koren. Zodra deze repetities starten wordt van je verwacht dat je thuis met het lesmateriaal al heel goed hebt geoefend en je je eigen partijen geheel correct kunt zingen. We willen benadrukken dat het vooraf oefenen in ‘koorverband’ niet wenselijk is. Dit is om te voorkomen (quote van de projectkoordirectie) “dat er verschillen in interpretaties sluipen in de totale samenzang”.
Samen met koorgenoten oefenen in de eigen zelfde stemgroep is wel aan te bevelen. Pas als we het complete Projectkoor bij elkaar hebben om te repeteren, krijgt iedereen passende aanwijzingen over de invulling van zijn/haar partij. We kunnen maximaal 200 deelnemers inschrijven.


Voorsprong....
Deelnemers van 2018 hebben een voorsprong omdat we ook Baba Yetu weer zullen gaan zingen.  Hiervoor zijn ongeveer 40 deelnemers per stemgroep gewenst. Zingen in het projectkoor is heel waarschijnlijk iets anders voor je dan wat je gewoonlijk gewend bent te zingen en dat maakt het tot een uitdaging. 
Het nieuwe lied dat we naast Baba Yetu gaan uitvoeren is nog even geheim, maar je kunt er vanuit gaan dat het óók een groots spektakelstuk gaat worden dat je achteraf niet had willen missen!!


Baba Yetu
Het (herhaal-) Project “Baba Yetu”, (spreek uit: BaabaJéétoe) betekent ‘Onze Vader’ in het Swahili. Een Afrikaans lied, dat  op een groot aantal manieren is bewerkt door diverse musici. De klanken van een Afrikaanse taal beperken zich tot, A, IE, EE, OO en OE. De tekst zit vol herhalingen en is daardoor minder ingewikkeld.  
       
                                                                       EINDE VOORWAARDEN
                                                                       ************************************
Aanmelden kan nu al !
Je kunt je nu al op voorhand aanmelden, ook al is er nog een hele tijd te gaan voor het zo ver is.
De eersten maken de grootste kans om geselecteerd te worden. Voor deelnemers van het Baba Yetu Project 2018 hebben we een lichte voorkeur. We behouden ons voor dat er wijzigingen kunnen komen in de uitvoering van het Baba Yetu deel  binnen het nieuwe Projectkoor 2022.

Nieuws !
De directie van 2022 is niet dezelfde als van 2018.
De twee zare stukken vragen om een dirigent die evenredig gewicht in de schaal kan leggen.
In Peter van Beijnum, die we allemaal al kennen van ons aller Brabant van Guus Meeuwis, neemt het stokje van Willem over.
Peter is een uitstekend musicus en als koordocent heeft hij zijn sporen zeker verdiend. 
 
Projectkoor '22
Het succes van 2018 wordt geprolongeerd. De Rooi Vol Koren projecten blijken in zeer goede handen te zijn want het enthousiasme van de Baba Yetu deelnemers was niet te stuiten.
Voor 2022  gaan we voor hetzelfde plezier maar met een nieuwe directie van Peter van Beijnum.
Er is gewerkt aan een compleet nieuw stuk.  Net als voorgaande jaren is er materiaal op de website te vinden zodat er thuis flink gerepeteerd kan worden. 


Dirigent en begeleider Peter van Beijnum
Het componeren en arrangeren is een hoofdzaak van leven geworden en met de samenwerking met pianist /arrangeur Bert van den Brink kwamen opmerkelijke muziekwerken tot stand.
Mooi dat Bert straks een speciale rol zal vervullen. Waar en hoe? Dat is nog een verrassing!

Projectkoor '22

Het succes van 2018 wordt geprolongeerd. De Rooi Vol Koren projecten blijken in zeer goede handen te zijn want het enthousiasme van de Baba Yetu deelnemers was niet te stuiten.
Voor 2020 gaan we voor hetzelfde plezier met een nieuwe directie.
Er wordt momenteel gewerkt aan de bewerking van een compleet nieuw stuk.
Net als voorgaande jaren zal er bijtijds materiaal worden 'uitgedeeld' zodat er thuis flink gerepeteerd kan worden.

Dirigent en begeleider

Vanaf zijn jeugd is Peter intensief bezig met muziek. Uiteindelijk resulteerde dat in een studie aan het conservatorium te Utrecht met als hoofdvak dwarsfluit. Na zijn studie stortte hij zich in de muziek te ’s-Hertogenbosch, als dwarsfluitdocent en als aanjager van allerlei projecten, optredens, en concerten. Ik het begin van de jaren tachtig maakte hij kennis met het theater door in het Theater aan de Parade voorstellingen af te breken en op te bouwen.

Hij werd in 1984 gevraagd om een musical te schrijven en met bibberende handen begon hij eraan. Het was een leerzaam proces, waarbij men enthousiast was over de muziek en er kwamen meer dan 12.000 bezoekers naar de voorstellingen. Vanaf die tijd schreef Peter regelmatig musicals en andere theaterproducties. Ook werd maatwerk geschreven voor opdrachtgevers zoals ziekenhuizen. Met tekstdichter Ruud van de Laar schreef Peter honderden liedjes en verzorgde spectaculaire theaterproducties. Daarnaast werkte Peter met tal van schrijvers en regisseurs en dat doet hij nog steeds. 14 Jaar lang werd de muziek voor Het Land van Ooit gecomponeerd 1987-2001. Vele bekende liedjes zoals "Hallo ik ben Kloontje" en "Ik ben Sap" komen van Peter.
Peter is onderscheiden met de Réverènce in de orde van de Kiet, vanwege de verdiensten voor Oeteldonk en het Theater aan de Parade.

Het componeren en arrangeren is een hoofdzaak van leven geworden en met de samenwerking met pianist /arrangeur Bert van den Brink kwamen opmerkelijke muziekwerken tot stand.

Musicals voor 's-Hertogenbosch: Boschjemijne, Dè Never Nooit NIe, Dieze Versa, De Tommies, Bevrijdingskind, Vogelvrij. En een "Eigen" musical: VipS samen met Ruud van de Laar. Opera: JHEROnimus

De basis is een must

Het bleek voor velen een uitdaging om uit de comfortzone te komen, maar dat had wel een verrassend effect.
De Rooi Vol Koren Projecten zijn educatief en spannend tegelijk. Om in zo'n groot koor heel waarschijnlijk 'het andere genre' te ontdekken wordt ervaren als een geweldige belevenis.
Doe eens wat anders! We weten als koorleden wat het betekent om samen te zingen. Je weet ook dat je met z'n allen zoveel meer aan klank teweegbrengt . Dit MET Z'N ALLEN-effect
maal X dát is Projectkoor '22!!

De kers op de taart

En dan heb je thuis stevig je best gedaan om je partijen te repeteren en ben je 4 zaterdagochtenden naar de gezamenlijk repetities geweest.
Ja en dan......... !!
Dan sta je daar tussen een paar honderd zanggenoten voor duizenden aan publiek! In de spotlights!
De kans op het beleven van zo'n geweldige apotheose is normaliter niet zo groot. Maar je zou er bij kunnen zijn op 11 oktober 2020!

Meld je bijtijds aan omdat we een goede verhouding in de stemgroepen nastreven en omdat we bij 200 projectkoor-deelnemers de inschrijving sluiten..