Individueel aanmelden 
voor het Projectkoor 2021

Lees eerst de voorwaarden hieronder!

Als je stem een breder bereik heeft vink dan meer vakjes aan. Dit heeft als voordeel dat je bij een te groot aantal aanmeldingen binnen je eigen stemgroep toch een plaats in het koor kunt innemen.

Projectkoor 2021
Als top-optreden te horen
op Rooi Vol Koren 09 & 10 oktober 2021Beste koorgenoten,


Na het enorme succes van 2018 gaan we opnieuw aan de slag met een projectkoor. Wie durft het (opnieuw) aan? We gaan ‘samen’ weer iets bijzonders doen op  Rooi Vol Koren 2021! Op 9 en 10 oktober 2021 maken we weer een groot gezongen muziekfeest van “ons” Rooi Vol Koren.
Ons, omdat we dit bijzondere festival tenslotte samen maken. 
En wat we samen met het Projectkoor 2021 gaan doen wordt gegarandeerd een mooi hoogtepunt op het gezelligste korenfestival van het zuiden en misschien wel van Nederland.


Brabant van Guus blijft Traditie
Met bijna 2000 koorgenoten gaan we, om het “samen-effect” te vergroten, natuurlijk ook weer als één groot megakoor samen met het publiek “Brabant” van Guus Meeuwis zingen.


Projectkoor 2021
Maar zoals duidelijk mag zijn gaan we daarnaast ook een top-koor vormen voor een bijzonder project. We zoeken mensen in onze Rooise regio, die goed passen in de gevraagde stemgroepen en die in de gelegenheid zijn om in september en oktober aan vier gezamenlijke repetities deel te nemen.


Wie kan aan het project deelnemen?
Ben je een ervaren (amateur) -koorzanger of -zangeres en een beetje bekend met bladmuziek, dan heb je al een goede basis. Het thuis-oefenmateriaal wordt uitsluitend digitaal aangeleverd op de downloadpagina's. Het beschikken over middelen als een Tablet of PC is hierdoor een voorwaarde, maar het kan natuurlijk ook dat je door iemand in je omgeving hierbij geholpen wordt.
                                                                   VOORWAARDEN
                                                                   *************************


Thuis oefenen moet en is ook héél belangrijk!!
We denken ca. vier weken voor aanvang te starten met de gezamenlijke repetities. Deze worden ergens in Sint-Oedenrode gehouden op de zaterdagochtenden voorafgaand aan Rooi Vol Koren. Zodra deze repetities starten wordt van je verwacht dat je thuis met het lesmateriaal al heel goed hebt geoefend en je je eigen partijen geheel correct kunt zingen. We willen benadrukken dat het vooraf oefenen in ‘koorverband’ niet wenselijk is. Dit is om te voorkomen (quote van de projectkoordirectie) “dat er verschillen in interpretaties sluipen in de totale samenzang”.
Samen met koorgenoten oefenen in de eigen zelfde stemgroep is wel aan te bevelen. Pas als we het complete Projectkoor bij elkaar hebben om te repeteren, krijgt iedereen passende aanwijzingen over de invulling van zijn/haar partij. We kunnen maximaal 200 deelnemers inschrijven.


Voorsprong....
Deelnemers van 2018 hebben een voorsprong omdat we ook Baba Yetu weer zullen gaan zingen.  Hiervoor zijn ongeveer 40 deelnemers per stemgroep gewenst. Zingen in het projectkoor is heel waarschijnlijk iets anders voor je dan wat je gewoonlijk gewend bent te zingen en dat maakt het tot een uitdaging. 
Het nieuwe lied dat we naast Baba Yetu gaan uitvoeren is nog even geheim, maar je kunt er vanuit gaan dat het óók een groots spektakelstuk gaat worden dat je achteraf niet had willen missen!!


Baba Yetu
Het (herhaal-) Project “Baba Yetu”, (spreek uit: BaabaJéétoe) betekent ‘Onze Vader’ in het Swahili. Een Afrikaans lied, dat  op een groot aantal manieren is bewerkt door diverse musici. De klanken van een Afrikaanse taal beperken zich tot, A, IE, EE, OO en OE. De tekst zit vol herhalingen en is daardoor minder ingewikkeld.  
       
                                                                       EINDE VOORWAARDEN
                                                                       ************************************
Aanmelden kan nu al !
Je kunt je nu al op voorhand aanmelden, ook al is er nog een hele tijd te gaan voor het zo ver is.
De eersten maken de grootste kans om geselecteerd te worden. Voor deelnemers van het Baba Yetu Project 2018 hebben we een lichte voorkeur. We behouden ons voor dat er wijzigingen kunnen komen in de uitvoering van het Baba Yetu deel  binnen het nieuwe Projectkoor 2020! 


Goed nieuws !
De directie van 2020 is dezelfde als van 2018.
Waren we niet héél blij met de bezielende leiding van dirigent Willem Heldens?! Willem is ondermeer kenner van Afrikaanse muziek en dat is bij Baba Yetu een groot voordeel. Willem is daarnaast een uitstekend musicus en als docent heeft hij zijn sporen zeker verdiend. Bij de gezamenlijke repetities is ook Lucas Vis weer aanwezig. Lucas is musicus van internationale allure en dirigeert beroemde orkesten over de hele wereld. We zijn er trots op dat ook hij opnieuw ons project mee initieert.
 
Projectkoor 2021
Het succes van 2018 wordt geprolongeerd. De Rooi Vol Koren projecten blijken in zeer goede handen te zijn want het enthousiasme van de Baba Yetu deelnemers was niet te stuiten.
Voor 2021  gaan we voor hetzelfde plezier met ook weer dezelfde directie: Willem Heldens en Lucas Vis. Twee muzikale zwaargewichten waar we trots op mogen zijn.
Er is gewerkt aan een compleet nieuw stuk.  Net als voorgaande jaren is er materiaal op de website te vinden zodat er thuis flink gerepeteerd kan worden. 


Dirigent en begeleider
Willem Heldens (1967) koos na een oriënterende vooropleiding aan het Brabants conservatorium voor een eerstegraads lerarenopleiding Schoolmuziek Akte B. Deze keuze gaf hem de basis om in de volle breedte van het muziekvakgebied te opereren. Hij is werkzaam geweest als vakconsulent voor de Algemene Muzikale Vorming in Sint-Oedenrode, als vakleerkracht Muziek op de basisschool te Nijnsel en als docent Muziek in het voortgezet onderwijs. Sinds 2000 is hij werkzaam op Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond waar zijn takenpakket bestaat uit het ontwikkelen en verzorgen van het aanbod binnen het vakgebied Muziek.
In 2015 behaalde hij cum laude het masterdiploma Muziekwetenschap.

Projectkoor 2020

Het succes van 2018 wordt geprolongeerd. De Rooi Vol Koren projecten blijken in zeer goede handen te zijn want het enthousiasme van de Baba Yetu deelnemers was niet te stuiten.
Voor 2020 gaan we voor hetzelfde plezier met ook weer dezelfde directie: Willem Heldens en Lucas Vis. Twee muzikale zwaargewichten waar we trots op mogen zijn.
Er wordt momenteel gewerkt aan een compleet nieuw stuk. Of dit een bewerking wordt van een bestaand werk of dat het een nieuw arrangement gaat worden moeten we nog even in het midden laten.
Net als voorgaande jaren zal er bijtijds materiaal worden 'uitgedeeld' zodat er thuis flink gerepeteerd kan worden.

Dirigent en begeleider

Willem Heldens (1967) koos na een oriënterende vooropleiding aan het Brabants conservatorium voor een eerstegraads lerarenopleiding Schoolmuziek Akte B. Deze keuze gaf hem de basis om in de volle breedte van het muziekvakgebied te opereren. Hij is werkzaam geweest als vakconsulent voor de Algemene Muzikale Vorming in Sint-Oedenrode, als vakleerkracht Muziek op de basisschool te Nijnsel en als docent Muziek in het voortgezet onderwijs. Sinds 2000 is hij werkzaam op Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond waar zijn takenpakket bestaat uit het ontwikkelen en verzorgen van het aanbod binnen het vakgebied Muziek.
In 2015 behaalde hij cum laude het masterdiploma Muziekwetenschap.

Begeleider ondersteuner

Lucas Vis is een Nederlandse dirigent die zich gespecialiseerd heeft in de uitvoering van hedendaagse muziek. Zo heeft hij veel werken van Karlheinz Stockhausen op zijn repertoire. Hij is een veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Bij de Nederlandse Operastichting dirigeert hij opera's van o.a. Bruno Maderna, Otto Ketting, Konrad Boehmer, Guus Janssen, Ferruccio Busoni, Theo Loevendie, maar ook Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi en Giacomo Puccini. Lucas Vis dirigeert met grote regelmaat de orkesten van de verschillende Duitse radiostations in Keulen, Frankfurt, Stuttgart, Munchen en Berlijn. Daarnaast heeft hij vaste aanstellingen bij verschillende Nederlandse orkesten zoals het Nederlands Ballet Orkest, de Philharmonie Zuidnederland en is hij artistiek leider en chef-dirigent van het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Als docent Orkestdirectie en leider van conservatorium-orkesten werkt Lucas Vis aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Utrecht, Parijs en Wellington.

De basis is een must

Het bleek voor velen een uitdaging om uit de comfortzone te komen, maar dat had wel een verrassend effect.
De Rooi Vol Koren Projecten zijn educatief en spannend tegelijk. Om in zo'n groot koor heel waarschijnlijk 'het andere genre' te ontdekken wordt ervaren als een geweldige belevenis.
Doe eens wat anders! We weten als koorleden wat het betekent om samen te zingen. Je weet ook dat je met z'n allen zoveel meer aan klank teweegbrengt . Dit MET Z'N ALLEN-effect
maal X dát is Projectkoor 2020!!

 De kers op de taart

En dan heb je thuis stevig je best gedaan om je partijen te repeteren en ben je 4 zaterdagochtenden naar de gezamenlijk repetities geweest.
Ja en dan......... !!
Dan sta je daar tussen een paar honderd zanggenoten voor  duizenden aan publiek! In de spotlights!
De kans op het beleven van zo'n geweldige apotheose is normaliter niet zo groot. Maar je zou er bij kunnen zijn op 11 oktober 2020!

Meld je bijtijds aan omdat we een goede verhouding in de stemgroepen nastreven en omdat we bij 200 projectkoor-deelnemers de inschrijving sluiten.. 


Adres

ANBI Stichting Rooi Vol Koren
RSIN 8566.43.944
KvK 66645026
Emmausstraat 5
5492 BK Sint-Oedenrode

STICHTINGSBESTUUR
Voorzitter: H.J.P.C. Passier
Secretaris: K.E.H. Aben
Penningmeester: M.G.P. Lathouwers-Van Rijbroek 

Links

Bezoekersinformatie (volgt)
Promo
Beleidsplan
Rooi Vol Koren App PC (prog. 2018)
Privacybeleid
Aanmeldingsformulier-Koren
Aanmeldingsformulier-Projectkoor
Nieuwsbrief

Belanghebbenden kunnen de Balans en de Winst&Verliesrekening over 2018 via het Beleidsplan opvragen  

Met dank aan onze ondersteuners