Individueel aanmelden 
voor het Projectkoor '24

Lees eerst de voorwaarden hieronder!

Als je stem een breder bereik heeft vink dan meer vakjes aan. Dit heeft als voordeel dat je bij een te groot aantal aanmeldingen binnen je eigen stemgroep toch een plaats
 in een andere stemgroep  kunt innemen.

Projectkoor '24
2x Als top-optreden te horen
op Rooi Vol Koren 8 september 2024Beste koorgenoten,


Na het enorme succes van 2018 en 2022 gaan we weer aan de slag met een projectkoor.
Wie durft het (opnieuw) aan? We gaan het opnieuw ‘samen’  doen op  Rooi Vol Koren 2024!
Op 7 en 8 september 2024 maken we een groot gezongen muziekfeest van “ons” Rooi Vol K
oren. 'Ons', omdat we dit bijzondere festival tenslotte met z'n allen samenklinken tot iets groots.
En wat we samen opnieuw met het Projectkoor '24 gaan doen wordt gegarandeerd een mooi hoogtepunt op het gezelligste korenfestival van het zuiden en misschien wel van Nederland.


Brabant van Guus blijft Traditie
Met bijna 2000 koorgenoten gaan we, om het “samen-effect” te vergroten, natuurlijk ook weer als één groot megakoor met het publiek “Brabant” van Guus Meeuwis zingen.


Projectkoor '24
Maar zoals duidelijk mag zijn gaan we daarnaast ook een top-koor vormen voor een bijzonder project. We zoeken mensen in de regio Meierijstad, die goed passen in de gevraagde stemgroepen en die in de gelegenheid zijn om in augustus/september aan de drie gezamenlijke repetities deel te nemen.

Locatie De Beckart Nijnsel
Oude Lieshoutseweg 7
5492 HT Sint-Oedenrode

Zaterdag-ochtenden van 10:00 tot 12:30 uur
24 augustus
31 augustus
7 september

Wie kan aan het project deelnemen?
Ben je een ervaren (amateur) koorzanger of -zangeres en een beetje bekend met bladmuziek, dan heb je al een goede basis. Het thuis-oefenmateriaal wordt uitsluitend digitaal aangeleverd en is via de downloadpagina's op te halen. Het beschikken over middelen als een Tablet of PC is daarom een voorwaarde, maar het kan natuurlijk ook dat je door iemand in je omgeving hierbij geholpen wordt.
                                                                   VOORWAARDEN
                                                                   *************************


Thuis oefenen moet en is ook héél belangrijk!!
We denken ca. vier weken voor aanvang te starten met de gezamenlijke repetities. Deze worden ergens in Sint-Oedenrode gehouden op de zaterdagochtenden voorafgaand aan Rooi Vol Koren. Zodra deze repetities starten wordt van je verwacht dat je thuis met het lesmateriaal al heel goed hebt geoefend en je je eigen partijen geheel correct kunt zingen. We willen benadrukken dat het vooraf oefenen in ‘koorverband’ niet wenselijk is. Dit is om te voorkomen (quote van de projectkoordirectie) “dat er verschillen in interpretaties sluipen in de totale samenzang”.
Samen met koorgenoten oefenen in de eigen zelfde stemgroep is wel aan te bevelen. Pas als we het complete Projectkoor bij elkaar hebben om te repeteren, krijgt iedereen passende aanwijzingen over de invulling van zijn/haar partij. We kunnen maximaal 200 deelnemers inschrijven.


Voorsprong
Deelnemers van 2018 en 2022 hebben een voorsprong omdat we ook Baba Yetu weer zullen gaan zingen.  Hiervoor zijn ongeveer 40 deelnemers per stemgroep gewenst. Zingen in het projectkoor is heel waarschijnlijk iets anders voor je dan wat je gewoonlijk gewend bent te zingen en dat maakt het tot een uitdaging. 
Het nieuwe  tweede lied wordt opnieuw Adiëmus. Je mag er vanuit gaan dat het alwéér een groots spektakelstuk gaat worden dat je achteraf niet had willen missen!!


Baba Yetu
Het (herhaal-) Project “Baba Yetu”, (spreek uit: BaabaJéétoe) betekent ‘Onze Vader’ in het Swahili. Een Afrikaans lied, dat  op een groot aantal manieren is bewerkt door diverse musici. De klanken van een Afrikaanse taal beperken zich tot, A, IE, EE, OO en OE. De tekst zit vol herhalingen en is daardoor minder ingewikkeld.  
       
                                                                       EINDE VOORWAARDEN
                                                                       ************************************
Aanmelden kan!
Je kunt je nu  aanmelden, dat kan HIER
Er is een voorbehoud voor eventuele wijzigingen die kunnen ontstaan in de uitvoering  maar daarover hoor je alles als we zover zijn.

Nieuws !
De directie van 2024: we zijn trots dat we muzikaal zwaargewicht 
Rick Muselaers op de bok hebben.
Rick is op koorgebied niet de eerste de beste en heeft zijn sporen in de muziek al dik verdiend.
Website van Rick: https://www.rickmuselaers.com
 

Drag & Drop Website Builder