Heb jij het
Rooi Vol Koren DNA ?

De vrijwilligers van Rooi Vol Koren zijn stuk voor stuk trots dat zij onderdeel
van het "RVK Team" uitmaken.
Help mee op een van de mooiste én gezelligste korenfestivals van Nederland. Zodra je erbij hoort ben je belangrijk voor het slagen van Rooi Vol Koren. We gaan samen zorgen dat je trots bent op wat we samen hebben gedaan voor zoveel mensen! 
Denk je in de filosofie van RVK te passen, aarzel dan niet en laat ons weten wat je leuk vindt om te doen.. 

De mogelijkheden die we hieronder geven zijn niet alle werkzaamheden. 
Klik op het '\/'teken voor meer uitleg.
Er is is altijd plaats voor duizendpoten die op enigerlei manier op zaterdag of zondag (of beide) tijd en energie in Rooi Vol Koren willen steken. 
Meld je aan en vertel ons iets over jezelf, dan nemen we graag contact met je op! Je kunt HIER de vrijwilligers-informatie-flyer als PDF ophalen.
Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op of neem deel aan een van de Vrijwilligers-informatieavonden op  ...(data volgen)

Een geschikte taak voor dames en heren die er geen moeite mee hebben om een publieke rol te vervullen en (eventueel) op een podium de koren kunnen aankondigen. Ze bewaken het tijdschema en weten alles van de locatie.


Ben je representatief, praat je gemakkelijk met iedereen en kun je initiatief tonen, dan is het leuk om deze taak op je te nemen. Er zijn ca. 15  Gastvrouwen- of Heren nodig voor het begeleiden van een buitendorps koor. Ze weten alles over het parcours. Zijn bij voorkeur in het bezit van een mobiele telefoon met de Rooi Vol Koren APP.

Steek je graag met een klein team de handen uit de mouwen? 
Dan is dit een leuke job voor jou! Elk podium moet worden voorzien van diverse zaken zoals meubilair en aankleding. Onder begeleiding zorg je ervoor dat op het juiste moment alles op zijn plaats komt en ook weer terugkomt waar het hoort.

Veel vrijwilligers moeten al op tijd op pad. De catering zorgt ervoor dat ze niets tekortkomen.
Er moeten lunchpakketjes worden gemaakt en het moet worden rondgebracht naar alle vrijwilligers die een vaste post bezetten.

Op 2 of 3 plaatsen is het wenselijk dat koren en publiek worden binnen- en buitengelaten. Bijvoorbeeld bij de Atriums van De Meierij werkt de deur alleen met een magneetkaart en moet daarom vast bemand worden! Ben jij iemand met een vriendelijke lach, die dit samen met een andere portier op zich wil nemen?

Er is genoeg te doen

Op zaterdag 8 oktober 2022  wordt voor de eerste keer "A-Meezing Rooi" gehouden. Een oergezellige avond met veel wisselingen op het podium. Om te zorgen dat bij elk optreden de juiste rekwisieten op hun plaats staan, hebben we extra handen nodig tussen 19:00 uur en 23:00 uur. Denk hierbij ook aan ondersteuning van de geluidstechnici,

Het grootste deel van het Rooi Vol Koren parcours is verkeersvrij. Maar het moet ook toegankelijk blijven voor de hulpdiensten ingeval er iets ernstigs gebeurdt op het fesival. Er zijn 3 afzettingen waar het verkeer omgeleid moet worden en er zijn enkele punten waar voetgangers veilig moeten kunnen oversteken. Dan zijn er nog de fietsenstallingen waar iemand is die zorgt dat alles ordelijk verloopt.

Niets is mooier dan een prachtige dag waarvan de herinneringen door veel camera's worden opgeslagen. Allemaal juwelen voor in de  RVK-annalen. Iedereen kan dit vrijblijvend doen maar je kunt je ook officieel aanmelden voor deze taak! Wij zorgen dat je als fotograaf geautoriseerd bent en zodoende overal mag komen. 

Foto- en Filmmateriaal zijn ook erg belangrijk om de bekendheid te vergroten en zullen worden ingezet om voor de editie van 2024 promotie te maken. Mooi toch als je daar aan hebt bijgedragen!

Ook bewegende beelden zullen helpen om de herinneringen aan het prachtige RVK Festival onvergetelijk te maken. We beschikken over de mogelijkheid om beelden professioneel te editten en er een bijzonder geheel van te laten maken. Beschik jij over de middelen en de fantasie om mooie beelden op te nemen van alles wat we doen op en rond het festival, meld  je dan aan zodat we je rechten kunnen geven om ook achter de schermen mee te kijken.

Foto- en Filmmateriaal zijn ook erg belangrijk om de bekendheid te vergroten en zullen worden ingezet om voor de editie van 2022 promotie te maken. Mooi toch als je daar aan hebt bijgedragen!

Vast teamlid worden

Wij houden van helder en veilig en zeker als het om onze vrijwilligers gaat.
Het is daarom dat de stichting Rooi Vol Koren voldoet aan alle richtlijnen die zijn bepaald volgens de nieuwe wet WTBR. (De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen)

In deze tijd heeft communiceren via sociale media een belangrijke plaats in onze samenleving.
Onze commissie die zich daarmee bezighoudt is onderbemand en is daarom op zoek naar iemand die daar  én in andere communicatieve middelen goed thuis is. Je draait als medeverantwoordelijke met het vaste team mee gedurende de hele aanloopperiode naar het festival. Je deelt deze taak met een ander commissielid. Commitment is een vereiste want communicatie en media zijn posten die nooit stilstaan.

Je moet uit het juiste hout gesneden zijn om met de snelheid en de middelen van tegenwoordig stand te houden binnen een organisatie die uitsluitend draait op vrijwilligers. 
In de aanloop naar het festival is er heel wat te regelen op  logistiek  gebied.
Ben jij degene die goed voegt in een kleine groep fanatieke aanpakkers, dan moeten we eens praten!
Nieuwe aanwas in ons team wordt volledig geïnformeerd en begeleid tijdens een snuffelperiode.
Als we het wederzijds met elkaar kunnen vinden dan beloven we dat we samen iets moois veroorzaken in de Nederlandse samenleving.
Stuur ons een mailtje met daarin iets over jezelf en wie weet ben jij degene die mee bepaalt hoe we van A naar B kunnen komen..

De besturing van onze stichting is structureel gelijk aan een klein bedrijf. 
Vergaderingen moeten verslagen worden en de dagelijkse post moet worden afgehandeld.
Het secretariaat is het eerste verlengstuk van de stichting.
Hiervoor moet je je betrokken voelen bij alles wat er rondom RVK gebeurt.
Stuur ons een mailtje met daarin iets over jezelf en wie weet ben jij een stukje van onze toekomst.

Aanmelden kan hier 

Zorg dat we je kunnen vinden

Wat lijkt jou leuk om te doen? Meerdere opties 'V' mogelijk!