Heb jij het
Rooi Vol Koren DNA ?

De vrijwilligers van Rooi Vol Koren zijn stuk voor stuk trots dat zij onderdeel van ons Team uitmaken.
Help mee op een van de mooiste en gezelligste korenfestivals van Nederland. Zodra je erbij hoort ben je belangrijk voor het slagen van Rooi Vol Koren. We gaan samen zorgen dat je trots bent op wat we samen hebben gedaan voor zoveel mensen! 
Denk je in de filosofie van RVK te passen, aarzel dan niet en laat ons weten wat je leuk vindt om te doen.. 

De mogelijkheden die we hieronder geven zijn niet alle werkzaamheden. 
Klik op het '\/'teken voor meer uitleg.
Er is is altijd plaats voor duizendpoten die op enigerlei manier op zaterdag of zondag (of beide) tijd en energie in Rooi Vol Koren willen steken. 
Meld je aan en vertel ons iets over jezelf, dan nemen we graag contact met je op! Je kunt HIER de vrijwilligers-informatie-flyer als PDF ophalen.

Een geschikte taak voor dames en heren die er geen moeite mee hebben om een publieke rol te vervullen en (eventueel) op een podium de koren kunnen aankondigen. Ze bewaken het tijdschema en weten alles van de locatie.


Ben je representatief, praat je gemakkelijk met iedereen en kun je initiatief tonen, dan is het leuk om deze taak op je te nemen. Er zijn ca. 15  Gastvrouwen- of Heren nodig voor het begeleiden van een buitendorps koor. Ze weten alles over het parcours. Zijn bij voorkeur in het bezit van een mobiele telefoon met de Rooi Vol Koren APP.

Steek je graag met een klein team de handen uit de mouwen? 
Dan is dit een leuke job voor jou! Elk podium moet worden voorzien van diverse zaken zoals meubilair en aankleding. Onder begeleiding zoorg je ervoor dat op het juiste moment alles op zijn plaats komt en ook weer terugkomt waar het hoort.

Alle >2000 deelnemers ontvangen van RVK een klein lunchpakket,, bestaande uit een belegd Vol Koren-broodje, een krentenbol, een stiuk fruit en een flesje water. De broodjes worden met een team van 10 mensen klaargemaakt op zaterdagmorgen 10 oktober.
Een mooi stukje teamwerk waar jij misschien in past.

Op de zondag worden de broodjes uitgedeeld. Hiervoor is een kleiner team van ca. 6 mensen nodig tussen 11:00 en 17:00 uur.

Op 2 of 3 plaatsen is het wenselijk dat koren en publiek worden binnen- en buitengelaten. Bijvoorbeeld bij de Atriums van De Meierij werkt de deur alleen met een magneetkaart en moet daarom vast bemand worden! Ben jij iemand met een vriendelijke lach, die dit samen met een andere portier op zich wil nemen?

Voor jonge vrouwen met een Rooi Vol Koren uitstraling hebben we een hele mooie taak. Zij ontvangen de speciale gasten in de VIP-Lounge en zorgen met hun verschijning voor een bijzondere Rooi Vol Koren glans. Als Hostess word je helemaal gekleed door het Atelier van BonFloor. 
Voor deze rol zoeken we representatieve jonge dames tussen 20 en 30 jaar met goede contactuele eigenschappen.

Er is genoeg te doen

Op zaterdag 9 oktober 2021  wordt voor de eerste keer "Inzingen Met... " gehouden. Een oergezellige avond met veel wisselingen op het podium. Om te zorgen dat bij elk optreden de juiste rekwisieten op hun plaats staan, hebben we extra handen nodig tussen 19:00 uur en 23:00 uur. Denk hierbij ook aan ondersteuning van de geluidstechnici,

Het grootste deel van het Rooi Vol Koren parcours is verkeersvrij. Maar het moet ook toegankelijk blijven voor de hulpdiensten ingeval er iets ernstigs gebeurdt op het fesival. Er zijn 3 afzettingen waar het verkeer omgeleid moet worden en er zijn enkele punten waar voetgangers veilig moeten kunnen oversteken. Dan zijn er nog de fietsenstallingen waar iemand is die zorgt dat alles ordelijk verloopt.

Niets is mooier dan een prachtige dag waarvan de herinneringen door veel camera's worden opgeslagen. Allemaal juwelen voor in de  RVK-analen. Iedereen kan dit vrijblijvend doen maar je kunt je ook officieel aanmelden voor deze taak! Wij zorgen dat je als fotograaf geautoriseerd bent en zodoende overal mag komen. 

Foto- en Filmmateriaal zijn ook erg belangrijk om de bekendheid te vergroten en zullen worden ingezet om voor de editie van 2023 promotie te maken. Mooi toch als je daar aan hebt bijgedragen!

Ook bewegende beelden zullen helpen om de herinneringen aan het prachtige RVK Festival onvergetelijk te maken. We beschikken over de mogelijkheid om beelden professioneel te editten en er een bijzonder geheel van te laten maken. Beschik jij over de middelen en de fantasie om mooie beelden op te nemen van alles wat we doen op en rond het festival, meld  je dan aan zodat we je rechten kunnen geven om ook achter de schermen mee te kijken.

Foto- en Filmmateriaal zijn ook erg belangrijk om de bekendheid te vergroten en zullen worden ingezet om voor de editie van 2022 promotie te maken. Mooi toch als je daar aan hebt bijgedragen!

Vast teamlid worden

In deze tijd heeft communiceren via sociale media een belangrijk plaats in onze samenleving.
Onze commissie die zich daarmee bezighoudt is onderbemand en is daarom op zoek naar iemand die goed thuis is in Facebook en Instagram. Je draait als verantwoordelijke met het vaste team mee gedurende de hele aanloopperiode. Je deelt deze taak met een ander commissielid. Commitment is een vereiste want communicatie en media zijn  een post die nooit stilstaat.

Buiten het vaste RVK-Team is er een ca. honderdkoppige groep vrijwilligers die op en rond het festival een actieve rol heeft. Zo zijn er de logistieke helpers en de befaamde "Rode Brigade" die samen zorgen voor de begeleiding van de koren en publiek of werkzaam zijn als stagemanager. 
We hebben in de afgelopen jaren een grote aanhang van enthousiaste vrijwilligers gekregen die graag willen helpen.
De persoon, die deze grote groep mee in stand houdt en kan begeleiden, zorgt uiteindelijk dat iedereen een passende plek in het festival krijgt.  Je deelt deze taak met een ander commissielid. Commitment is een vereiste want "vrijwilligers" is een post die alles draaiend houdt.

Op de zaterdag voorafgaand aan Rooi Vol Koren organiseren we voor het eerst in 2021  ons  nieuwe initiatief "Inzingen Met ..." Een groot deel van dit concept is op papier al klaar, maar alles heeft nog een handen en voeten. Ook letterlijk niet, want voor dit speciale evenement hebben we aanpakkers nodig.
Het opzetten van de hele logistiek, de artiestenbegeleiding, presentatie en alle hand- en spandiensten moeten worden begeleid.
Een uitdaging voor duizendpoten met een groot gevoel voor entertainment.
Je staat er niet alleen voor want net als bij de andere commissies werk je met je eigen team om van "Inzingen Met..."een ongekend mooi nieuw Roois spektakel te maken. 

Je moet uit het juiste hout gesneden zijn om met de snelheid en de middelen van tegenwoordig stand te houden binnen een organisatie die uitsluitend draait op vrijwilligers.
Maar ben jij diegene die goed voegt in een kleine groep fanatieke aanpakkers dan moeten we eens praten!
Nieuwe aanwas in ons team wordt volledig geinformeerd en begeleid tijdens een snuffelperiode.
Als we het wederzijds met elkaar kunnen vinden dan beloven we dat we samen iets moois veroorzaken in de Nederlandse samenleving.

Gebruik in het formulier hieronder het veld "Toelichting" als je denkt het "radertje" te zijn dat ons tot een A-Team maakt. 

Aanmelden kan hier 

Zorg dat we je kunnen vinden

Wat lijkt jou leuk om te doen? Meerdere opties 'V' mogelijk!
Adres

ANBI Stichting Rooi Vol Koren
RSIN 8566.43.944
KvK 66645026
Emmausstraat 5
5492 BK Sint-Oedenrode

STICHTINGSBESTUUR
Voorzitter: H.J.P.C. Passier
Secretaris: K.E.H. Aben
Penningmeester: M.G.P. Lathouwers-Van Rijbroek 

Links

Bezoekersinformatie (volgt)
Promo
Beleidsplan
Rooi Vol Koren App PC (prog. 2018)
Privacybeleid
Aanmeldingsformulier-Koren
Aanmeldingsformulier-Projectkoor
Nieuwsbrief

Belanghebbenden kunnen de Balans en de Winst&Verliesrekening over 2018 via het Beleidsplan opvragen  

Onze ondersteuners van 2018: