Rooi Vol Koren 
dat doen we samen!

Zondag 8 september 2024 gaan we
er weer een groots zingfeest van te maken!!


Op een mooi compact parcours in het centrum van het gezellige Sint-Oedenrode gaan ze optreden. Het gekozen deelnemersveld is zeer divers van genre en zingt van Bach tot Beatles
op 18 binnen- en buitenpodia

Schema van optreden (2022) 

De complete App van Rooi Vol Koren is ook hier op je
scherm te bekijken.

Meer dan 2300 koorgenoten trokken samen op.

Het devies is daarom ook "Laat je hart spreken en de wereld zingen"

Welkom

De gastvrije ambience van Sint-Oedenrode nodigt uit tot een bezoek. En al helemaal als het dorp één groot zingfeest is dat wordt volgezongen door zoveel koren van zeer verschillend genre.

Genieten

Het publiek en de deelnemers zelf worden wederom getrakteerd op een grote diversiteit aan koren. De deelnemers zijn van alle leeftijden en zingen in verschillende disciplines, op de mooiste plekjes.

Mobirise

Diversiteit

Hoeveel koorsoorten er zijn weten we nauwelijks maar we kunnen er enkele noemen zoals: het smartlappenkoor, kamerkoor, popkoor, shantykoor, kerkkoor, barbershopkoor, Slavisch koor enz. enz. ...........

Het maximale

Om alles nog aan-trekkelijker te maken is er op het parcours volop eten en drinken te vinden op de terrasjes en in de diverse uitspanningen die het centrum van Sint-Oedenrode rijk zijn. 

Tijdlijn zondag 8-9-2024

Voorlopige planning van de dagindeling

Grandioze muzikale opening
Tussen 10:30u. en 11:00 u.

We nodigen zoveel mogelijk deelnemende koren uit om dit spektakel mee te maken. Vooral hier is het sleutelwoord "SAMEN".
Projectkoren en samen zingen zijn bij de opening de mooiste elementen.

Hoe het festival gaat verlopen

Om 11:00 uur starten de eerste optredens op 18 podia in en rond het centrum van Sint-Oedenrode (ofwel Rooi) en het laatste optreden eindigt om 18:00 uur.

Het weer is in oktober altijd een bepalende factor! Er zijn ook buitenpodia en die zijn bij slecht weer minder goed in te zetten. 
Vrijwel alle koren doen drie optredens. Elk koor gaat als het ware op tournee. Voor elk optreden krijgt een koor 30 minuten. Het definitieve programma kan pas kort voor het festival worden vrijgegeven. Wel zal op deze website tussentijds veel te vinden zijn over de deelnemers en andere bijzonderheden.

Dankzij de Rooi Vol Koren App kunnen we snel schakelen waardoor op het laatste moment een ander schema kan worden doorgegeven. Download de App
in de AppStore.
De indeling van 2018 is nu nog even  online.

Er zullen ca. 75 koren gaan deelnemen op 18 binnen- en buitenpodia. Dat zijn dan ruim 200 optredens! Er is een enorme diversiteit aan genres zodat er voor de liefhebbers héél veel te beluisteren zal zijn.


Tussen 17:30 u. en 18:15 u.
Feestelijke afsluiting

We eindigen het festival zoals we zijn begonnen: met veel muzikaal spectakel. 
De Markt is 'The place to be' want met duizenden samen zingen is een zeldzame ervaring. 

We verwachten in 2024 weer meer 
RVK projecten te realiseren

Met projecten waar we jong en oud weer bij betrekken mogen we stellen dat op RVK de wereld zingt.

Rooi Vol Koren Junior
Projectkoor '24
Zingen In Brabant
Senioren project
A meezing Rooi
RVK gaat klassiek?
Smitsorgel project

Een korenfestival dat wordt gehouden in het muzikale hart van De Meierij. Voor liefhebbers van koormuziek in een Bourgondische setting is Rooi Vol Koren de uitgelezen gelegenheid. Het is een dag voor alle leeftijden en alle muziekvoorkeuren. De ouderen worden in en om de Meierij en Odendael verwend met aanstekelijke meezingers en muziek van alle tijden. Zo zullen zeemansliederen en smartlappen afgewisseld worden met de klassiekers van weleer. Voor de jeugd zijn diverse binnenpodia te vinden waar pop, folk en cabaret-getinte liedjes voorbij komen. En voor alle leeftijden is er  licht en zwaarder klassiek te beluisteren. Vanzelfsprekend wordt ook in 2020 gewerkt aan hoogtepunten. We doelen hiermee op het samen zingen met alle deelnemers aan het begin en het einde van het festival. Maar ook zéér de moeite waard om mee te maken is het optreden van het 200 deelnemers tellende Projectkoor 2020 met wederom Baba Yetu en en een nieuw spektakelsttuk dat speciaal voor deze gelegenheid wordt uitgevoerd. En alsof het nog niet genoeg is zal er ook een optreden zijn van een uit diverse jongerenkoren samengesteld jeugdkoor. Dit alles als kersen op de taart, bovenop meer dan dan 200 kooroptredens. 
Kortom een garantie dat er voor iedereen veel te horen, te zien en te genieten zal zijn want Rooi Vol Koren is meer dan een festival.

Offline Website Builder