Van samen zingen word je blij

De basisscholen van Sint-Oedenrode zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het unieke Jeugd-Projectkoor 2022.
Vier scholen gaan deelnemen aan dit monsterproject om een koor
van enlele honderden kinderen te vormen.

Zingen in Brabant


Luister HIER naar een fragment van het liedje

Er gaat iets moois gebeuren in Rooi!
In een samenwerking met de basisscholen van Sint-Oedenrode
is een project gestart waarin de kinderen een hoofdrol gaan krijgen.

De initiatiefnemers

De Stichtingen Koorplein Noord-Brabant en Rooi Vol Koren. 

We staan beiden voor de taak om het zingen in een koor te bevorderen. Met name Koorplein is een stichting die vooral de kinderen wil laten zingen. De Stichting Rooi Vol Koren is ontstaan om koren een podium te geven en het zingen in een koor aan te moedigen.
De menselijke stem is het mooiste instrument dat we ooit hebben gekregen. Geef ons en jezelf de kans om dat samen te ontdekken.


Componist van 'Zingen in Brabant' Leo Aussems

Oud-docent muziekdidactiek en -methodiek Codarts, Hogeschool voor de Kunsten

Muziekproducties, vooral gericht op primair onderwijs waaronder:
Koekeloere, Liedmachien, Songmachine NTR
Stijn zoekt zijn stem (2010) Muziek op Schoot (MoS), 
Bas en Tom gaan voetballen (2011) .
Leo was ook de vaste arrangeur en verantwoordelijk voor de opnames van de liedjes die gepubliceerd werden door Gehrels Muziek Educatie in het vakblad 'De Pyramide' en de erbij horende CD's. 

Stichting Koorplein Noord-Brabant liet, in 2020, een vierstemmig quodlibet componeren door Leo Aussems. De opdracht was om een quodlibet te componeren waar alle groepen van de basisschool een aandeel in zouden hebben. Leo Aussems is prima op de hoogte van wat de kinderstemmen kunnen en wat in het basisonderwijs haalbaar is. Hij schreef jarenlang liedjes voor de schooltelevisie en was hoofdvakdocent aan het conservatorium in Rotterdam. Stichting Koorplein Noord-Brabant is dan ook helemaal in zijn nopjes met het quodlibet “Zingen in Brabant’.

Rick Muselaers

Coördinator Kinderprojectkoor "Zingen in Brabant"

Rick Muselaers studeerde Muziekonderwijs, Koordirectie en Orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Louis Buskens (koordirectie) en Arjan Tien (orkestdirectie). Hij vervolgde zijn studie bij Martin Wright in Nederland en in de Verenigde Staten. Momenteel studeert hij zang bij Jaap Smit.

Fieke Barten

Cultuur Coördinator bij Cultuurkade Meierijstad, Beeldend Kunstenaar


Ik ben een betrokken en betrouwbaar mens, sta open voor vernieuwingen, ben creatief en ondernemend, ga respectvol met anderen om, ben goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en van kunst in het algemeen. Door middel van kunst wil ik mensen met elkaar in contact brengen, hen bewust maken van hun omgeving en de tijd waarin zij leven.

Fondsen en Subsidiënten

Met dank aan onze ondersteuners
die ons helpen om de wereld te laten zingen.