Actueel

Het laatste nieuws
 
 

Het was weer geweldig.
Een herinnering voor velen om nooit te vergeten.
Een diepe buiging van ons RVK-Team
voor zowel deelnemers als het publiek.
De eerste foto's zijn al te bekijken.
Op naar de editie van 2020.

08-10-2018

In de aanloop is er natuurlijke de achterhaalde berichtgeving. Die blijft nog even staan tot we weer fris van start gaan met de vernieuwde website.
Mooi om te weten: De Rooi Vol Koren APP heeft het goed gedaan! De APP was op 6 en 7 oktober Trending Topic en stond in de top 10 bij  de evenementen in Nederland.

***

De Stichting Rooi Vol Koren is al volop in actie om van de volgende editie weer een geweldig evenement te maken. Met 17 binnen- en buitenpodia ontstaat er een capaciteit om ca. 55 koren ieder 3x te laten optreden.
Het blijft in en om het Centrum van Sint-Oedenrode net zoals bij Rooi Vol Koren 2016.
De Markt gaat in 2018 een belangrijke plek worden. Er komt een podium met een capaciteit om voor de gelegenheid een koor met meer dan 200 deelnemers te laten optreden.
Op deze locatie zal gestart worden met alle deelnemers en ook zal er de spectaculaire slot-act plaatsvinden.

In totaal zullen bijna 2000 deelnemers opnieuw in de watten worden gelegd door de RVK-organisatie.
Men mag rekenen op veel belangstelling, mooie locaties en perfecte voorzieningen.

 September 2018

Met alweer een maand achter de rug waarin veel gerealiseerd is naderen we nu onze grote dag waar we samen hard voor gewerkt hebben en waar we samen ook heel erg van gaan genieten!
Komende week worden de programma's gedrukt en dan hopen we maar dat er geen noodzakelijke wijzigingen meer komen. Maar natuurlijk is er dan nog de App die toch minimaal door 80% van bezoekers en deelnemers zal worden gedownload en die ook altijd klopt!

Een Korendag van deze afmeting, waaraan 2000 deelnemers meedoen, is een kostbare aangelegenheid die we vooral dankzij Fondsen, Sponsoren en de locale Horeca kunnen organiseren. Omdat het een gratis evenement betreft waar u zelfs gratis kunt parkeren, hebben we als kleine vergoeding een RVK-munt voor die dag in omloop gebracht. Deze munt is slechts twee dubbeltjes duurder dan wat je normaal voor een consumptie betaalt. Uiteindelijk ben je aan het eind gemiddeld n Euro duurder uit, maar dan heb je wel een geweldige dag mogen beleven.

Er zullen op 5 plaatsen in het parcours RVK-munten worden verkocht waarmee je drankjes en ook Food To Go kunt betalen.
Munten kosten 2,50. Dat is het bedrag dat je voor de meeste consumpties betaalt. Voor hogere tarieven kan een hele munt ook in twee stukken worden gedeeld zodat je een bedrag van 1,25 kunt betalen.

Augustus 2018
De weken vliegen nu voorbij en alle commissies zetten al hun zeilen bij om alles op tijd voor elkaar te hebben. De Commissie Vrijwilligers is hard bezig om de 'Rode Garde' uit te breiden, want als je twee keer zo groot bent geworden vraagt dat ook om extra handen.
Als je ook deel wilt uitmaken van 'De Rode Garde' dan kun je dat doen door je op te geven via de Reactie-Pagina of door een mailtje te sturen naar: vrijwilliger@rooivolkoren.nl  
Voor meer info kun je de Vrijwilligers brochure HIER downloaden.

 
    Hieronder een overzicht van vrijwilligersactiviteiten:
 

Portier: Op de locaties Raadzaal en de Atria van de Meierij
Stage manager
: Verantwoordelijke op een podium
Gastvrouw-/heer
: Begeleiding van een buiten dorps koor
Catering Zaterdag
: Het smeren van 2000 broodjes en krentenbollen
Catering Zondag
: De Foodie-Bag kraam bemannen voor het uitdelen
Logistiek:
Ondersteuning bij het leveren van allerlei voorzieningen
Hand en Spandiensten
: Dat kan van alles zijn
Mobiele brigade:
Houdt de vinger aan de pols en weet raad bij calamiteiten
Muntenverkoop:
Een zeer serieuze job waar geen steken mogen vallen


De App heeft ook een paar uitbreidingen gekregen.
Er is een pagina  Eten&Drinken bijgekomen, zodat je binnen het parcours snel weet hoe voor de innerlijke mens kan worden gezorgd. Er zullen op enkele plaatsen ook speciaal bereide hapjes te verkrijgen zijn. Zodra we daar zelf meer over weten komt het in de App.
En dan hebben we ook de pagina Parkeren toegevoegd. De functie hiervan laat zich gemakkelijk raden. Voor elke parkeerplaats is het mogelijk om in de App Maps en Route in te schakelen. De meeste parkeerplaatsen liggen kort aan het Parcours dus voor mensen die minder goed ter been zijn is het aan te raden op tijd te arriveren. 

Houd er rekening mee dat het Schema in de App nog niet kloppend is!
De definitieve indeling volgt echt pas een week voor 6 oktober!

Blijf op de hoogte en download de App op je telefoon

 

Maart 2018
Stilstand is achteruitgang. Zo redeneert elke actieve entrepreneur. En ook al zijn we als jonge Stichting nog lang niet uit de luiers, we komen zeker tot wasdom. Groter en meer gestroomlijnd wordt het hele project zonder het toegankelijke en gastvrije uit het oog te verliezen.
Sinds de lancering van "De Rooi Vol Koren" App is er een kleine verandering gekomen in onze huisstijl. Dit is inmiddels ook doorgevoerd in de lay-out van de website. In de komende week gaan we hier nog enkele zaken uitbreiden, waaronder het Baba Yetu Project. Dit is voor de koorgenoten uit de regio een geweldige buitenkans om onderdeel te zijn van een prestigieus optreden.

En word je ook zo blij van Rooi Vol Koren dan kun je dat laten blijken door een kleine duit in het zakje te doen op onze Anjeractie pagina.
De Anjeractie is inmiddels afgelopen. Alle donateurs, Heel erg bedankt!!

 

Februari 2018
Alles aan feestelijke drukte van de afgelopen maanden is achter de rug. Dit is ook een reces geweest voor ons team, dat weer op gang komt om de Rooi Vol Koren machine op stoom te brengen.
We hoeven niet onder stoelen of banken te steken waar wij, net als alle andere culturele initiatieven, mee kampen. Geld en vrijwilligers zijn schaars in deze tijd! Ook voor ons gaat  een fors stuk energie zitten in het werven van fondsen en het vinden van geschikte vrijwilligers.
Wij staan natuurlijk open voor elke bijval die ons vooruit kan helpen..

Het leukste vinden we  het organiseren zelf. Locaties, de vergunningen, de APP en het optreedschema zijn zo een paar dingen waar we nu volop aan werken. Android gebruikers kunnen de RVK APP binnenkort al testen en daar commentaar op geven. Positief en kritisch commentaar gaan ons zeker helpen bij het definitief maken.
Daarom een serieus verzoek om binnenkort in de APP-Store "Rooi Vol Koren" op te zoeken en op je telefoon te zetten. Je kunt op de APP je bevindingen in een commentaar achter laten.
Let wel: de informatie over bijvoorbeeld het schema is niet definitief en er kan nog geen conclusie aan worden verbonden.

 

Oktober 2017
Oktober is een memorabele maand!
Veel positiviteit en ondersteuning voor Rooi Vol Koren.
* De Stichting is op weg de status van Culturele ANBI te verwerven.
* Kringloopwinkel D'n Einder uit Sint-Oedenrode schonk ons een bedrag
  van 1500,-. * We hebben op 26 oktober een geweldige avond beleefd tijdens het "Vrolijke Noten" Sponsordiner.
* En een anonieme gever schonk ons  500,-.

 


 

Rooi-Vol-Koren

Voor iedereen met
hart voor muziek

Het SCHEMA van 2018

Het schema als webpagina

2016 Om een project van dergelijke omvang te organiseren is veel geld nodig. Het gaat immers om een evenement dat vrij toegankelijk is dus we maken alleen maar kosten!
Om die reden zijn we in 2016 al als stichting verder gegaan. Dit heeft als voordeel dat we meer kansen hebben om steun te krijgen van verschillende culturele instanties. En een project als Rooi Vol Koren verdient die steun zieker.

                            

 

juni 2017-2
Rooi Vol Koren is een groot festival dat gratis toegankelijk is voor iedereen en daarom totaal afhankelijk van sponsors. De Rabobank is een van de eersten die meehelpt om Rooi Vol Koren 2018 vlot te trekken.
Ook het inzetten van vrijwilligers, die willen gaan voor de kwaliteit van 2016, maakt Rooi Vol Koren tot wat het is. Vast en zeker een van de gezelligste koorevenementen van het hele zuiden.
Het aanmelden van de 2018-deelnemers is vanaf nu gestart. Er is plaats voor maximaal 50 koren.
We hopen dat we niemand hoeven teleur te stellen.
Alle pagina's op de website zijn inmiddels vol operationeel. (Tnx. Robin)
Juni 2017-1
De website heeft een kleine upgrade ondergaan. Omdat we afhankelijk zijn van vrijwilligers zijn er een paar elementen die nog niet kunnen worden gebruikt. Het betreft de reactie- en de inschrijfpagina.
Maart 2017
Vr de start van RVK 2018 zal er  2x een sponsordiner worden gehouden. Dit Vrolijke Notendiner was in 2016 een doorslaand succes, volgens de loftuitingen van de deelnemers. Datum en locatie voor 2017 volgen.
Februari 2017
De eerste 23 koren hebben zich al aangemeld. Nog voor het einde van 2017 zal de datum van RVK 2018 worden bekend gemaakt en zal er officieel kunnen worden ingeschreven.

Al deze gebeurtenissen zorgen er mede voor dat er financile draagkracht ontstaat, zodat we ons snel gegroeide festival kunnen bekostigen! Want we zijn nog steeds een kleine stichting die tot grote dingen in staat is maar dat kan alleen met heel veel steun uit de samenleving.
Maar er gebeurde meer! We hebben een ruime overschrijding van het   maximum aantal aanmeldingen. We gaan bekijken hoe we in de marge kunnen werken aan een kleine uitbreiding maar we zullen helaas niet alle aanmelders kunnen plaatsen. Het verwerken duurt nu iets langer.
52 Koren hebben al het bericht gehad dat ze definitief worden ingedeeld

De mannen van KeyChord

 

De Stichting bestaat uit een driekoppig bestuur:
De Stichting weet zich gesteund door een zeskoppige commissie, die zich samen met het bestuur bezig houdt met talloze zaken in de aanloop naar het eigenlijke evenement. Gedurende anderhalf jaar krijgt het totale festival gestalte door grote inzet van vele vrijwilligers die een warm hart hebben voor de beginselen van Rooi Vol Koren en dat is vooral het samen genieten en laten genieten van een mooi dorp vol koormuziek.
Het beleidsplan is HIER op te halen.

 

De Stichting Rooi Vol Koren
RSIN 8566.43.944
KvK
66645026

De Stichting bestaat uit een driekoppig bestuur:
Voorzitter: H.J.P.C. Passier
Secretaris: K.E.H. Aben
Penningmeester: M.G.P. Lathouwers-Van Rijbroek